שאלה: האם צריך לשטוף פירות יבשים לפני האכילה? האם צריך לשמור אותם בקרור?
הדס רגב-טוביאס עונה:
ט"ו בשבט אמנם מאחורינו אך טיפול נכון בפירות יבשים רצוי לכל אורך השנה.
מומלץ לשטוף היטב רק את הפירות יבשים המיועדים לאכילה. את שאר הפירות מומלץ להשאיר יבשים עד לזמן צריכתם. רחיצת פירות מיובשים מומלצת מאחר ובדרך כלל הם מרוססים בשמן מינרלי או בגופרית. לעיתים חלק מהפירות המיובשים גם עוברים קימוח בקמח למניעת הידבקותם זה לזה.
פירות יבשים מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש, בתוך צנצנת או בשקית סגורה היטב. מטרת הקרור היא למנוע התפתחות של עובשים.
תוכלי לקרוא עוד על פירות יבשים בקישור הבא.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
חזרה